Jedini ovlašćeni uvoznik i distributer za teritoriju republike Srbije Topla, Volthor, Vesna, Maxxom i TAB starterskih akumulatora, kao i TAB trakcionih i stacionarnih baterija.

TAB d.d. Mežica

Kompanija TAB d.d. je osnovana davne 1965. godine kao ćerka firme Rudnik Mežica Holding u regiji koja se bavi olovom preko  350 godina.

 

Prvi proizvodni pogon je zadužen za akumulatore robnih marki TAB  Topla  kao i akumulatore prve ugradnje (OEM) sa godišnjim kapacitetom preko 2.000.000 jedinica.Prvih 15 godina firma je bila licencirani partner Tudor-a iz Švedske. Danas, TAB proizvodi širok spektar olovno-kiselinskih, VRLA AGM i VRLA Gel baterije i akumulatora u tri najmodernije fabrike u EU sa prko 700 zaposlenih :

  • Drugi pogon je namenjen proizvodnji industrijskih baterija robne marke TAB sa godišnjim kapacitetom oko 1.000.000 komada kako trakcionih, tako i stacionarnih baterija
  • Od skora je u proces proizvodnje uključena i treća fabrika koja je locirana u Makedoniji i proizvodi akumulatore robnih marki Vesna i Taxxon sa godišnjim kapacitetom od 1.000.000 do 1.500.000 komada akumulatora, u zavisnosti od vrste istih.

Tab Baterije d.o.o. Ugrinovci

2010 godine matična kompanija TAB d.d. odlučuje da u Srbiji otvori svoju ćerka firmu TAB Baterije d.o.o. u Ugrinovcima i kao takva, Tab Baterije d.o.o. je jedini ovlašćeni uvoznik i zastupnik u Srbiji za akumulatore TAB, Topla i Taxxon, kao i za industrijski program TAB baterija (trakcione i stacionarne baterije). U prodajnu mrežu u Srbiji , uključeno je preko 500 prodajnih objekata na području cele Srbije.

 

U svim regionima Srbije osigurana je servisna mreža gde kupci mogu rešiti sve probleme sa akumulatorom, bez obzira radi li se o fabričkoj grešci ili akumulator treba samo dopuniti. Budući da TAB prodaje u gotovo sve zemlje Europe i svuda ima na isti način organizovanu servisnu mrežu , možemo reći da kupac TAB i TOPLA akumulatora ima organizovanu pomoć gde god krene svojim automobilom. Veliko nam je zadovoljstvo što u ovoj prezentaciji možemo da Vam predstavimo celokupan naš asortiman.